Földünk nagyon sok problémával küszködik. Itt van ez a fránya klímaváltozás, aminek következtében árvizek és viharok kavarják nálunk is a helyzetet. Betegségek, járványok, gazdasági és pénzügyi válság, etnikai villongások, földrengések, vulkánkitörések, és mindezek tetejébe még politikusok is nehezítik az életet. Ezen súlyos kihívásokkal nem nagyon tud mit kezdeni a bolygó népessége. Pedig vannak olyan súlyos gondok, amikre meglepő gyorsasággal megszületik a megoldás. Ilyen például a vuvuzela-válság. A foci VB hangját elnyomó, és sok szurkolót a sírba kergető vuvuzela ellen pillanatok alatt rengeteg megoldás született. Immáron bizakodó vagyok, mert azért úgy tűnik, hogy a valóban lényeges kérdéseket (pédául meccs nézés) sikerül világszinten rendben tartani. Most már csak abban reménykedek, hogy a kevésbé kardinális ügyeket (például kisbolygó becsapódás, járványok, egyéb katasztrófák) is ilyen hatékonyan tudja kezelni a világ.
    Ha beütjük a keresőbe ezeket: "vuvuzela szűrő", "vuvuzela filter", "vuvuzela canceler", akkor egy csomó találatot kapunk. Az egy másik kérdés, hogy a "találmányok" egy része kétségtelenül humbug, sületlenség, amivel megpróbálnak hiszékeny focidrukkerek zsebéből pár dollárt kiemelni. Ilyen például ez a megoldás is, amit az ATV oldalán találtam. A sokat idézett Midi.blog.hu is foglalkozik a témával, bemutatva a Prosoniq pluginjét. Az előbb kaptam hírlevelet az Audionamix-től. A céggel korábban az Unmixing Station nevű csodagyanús programjuk kapcsán foglakoztam a blogban.
  Azt állítják, hogy csodálatosan megoldották a vuvuzelátlanítás nehéz feladatát. A mellékelt hangos példák és a videó meggyőzőek, de hát nem biztos, hogy kozmetika nélkül tették fel őket az oldalukra.
   A lényeg mindenesetre az, hogy az ilyen hatalmas globális problémákra nagyon gyorsan képes választ adni a tudósvilág :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr432091421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2010.06.22. 22:22:38

Előrelátó módon gondoskodtak már a foci VB utáni vuvuzela igények kielégítéséről:
www.vuvuzela.fm/

stro-B · http://www.stro-b.com 2010.06.23. 16:02:25

Nokérem, így kell ezt lereagálni:

van egy Elgato EyeTv Hybrid tv tunerem, és ma jött mail, hogy akkor van update és a progiba beletették a vuvuzela filtert :D Lájkolom, de nagyon!

www.macworld.co.uk/ipod-itunes/news/index.cfm?newsid=3227923&pagtype=samechandate
süti beállítások módosítása