Doepfer

Címkék: szintetizátor analóg diy barkácsolás doepfer

2010.07.31. 12:44

    A német Doepfer céget a szintiberhelőknek szánt sorozat tagjaként szeretném bemutatni. Igaz, hogy ez egy erőteljes sarkítás, mert a Doepfer névhez a billentyűsök elsősorban az analóg szintetizátorokat és a spéci billentyűzeteket aszociálják. Azonban az ősöreg cég mindig is nagyon erős volt "megoldó" eszközökben a zenei elektronika és a midis berendezések terén.
Találhatunk náluk egy impozáns táblázatot, ami időrendi sorrendben tartalmazza a termékeiket 1979-től. Számomra az abszolut csemege az A-100
moduláris analóg szintetizátoruk, amit Frankfurtban volt alkalmam megcsodálni. De számos olyan izgalmas dolgot fedezhetünk fel még náluk, amik a gyakorló szintiőrülteket pillanatok alatt felvillanyozzák.

    Érdekes projekt a "csináld magad" DIY szintetizátor csomag. Ha valaki szeret elektronikákat összeszerelni, akkor egy ilyen készülék megépítése nagyon tanulságos tud lenni. Nem győzöm ismételgetni, hogy amikor az ember a gyakorlatban valósít meg áramköröket, kísérletezik, variál velük, az ezerszer többet ér a működés megértése szempontjából, mint pusztán az elmélet olvasgatása.
Arról nem beszélve, hogy kiváló szórakozás, és a végén ott a sikerélmény :) El lehet persze azon morfondírozni, hogy ma, amikor a mosógép is processzorokkal és DSP-kel működik, van-e értelme analóg szintiket barkácsolni a konyhaasztalon? Azt mondom, hogy akit érdekel a téma, annak feltétlenül. Szerintem az analóg egységek funkcióit, kapcsolódását mélységében megértve leszünk képesek arra, hogy DSP szinten hatékonyan foglalkozunk a szintézismódokkal, modellezős ügyekkel. Meg egyébként is. A jó öreg "vasak" nagyon élvezetesek tudnak lenni. Szóval, aki kedvet érez az ilyesmihez, annak hajrá! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr852189086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása