Földönkívüli hangszer

Címkék: diy midi barkácsolás

2010.09.25. 13:00

   Idén új fejezetéhez érkezett a "csináld magad" mozgalom. Potom 8000 USD leperkálása után hozzájuthatunk egy kis csomaghoz, ami egy műhold alkatrészeit tartalmazza. Az ötlet az Interorbital Systems nevű kaliforniai cégtől származik. A történetről az NPR portál számolt be.

Oké, de hogy jön ez az egész egy elektonikus zenei blogba? Mondhatjátok persze, hogy sok hülyeségről írtam már itt, miért pont ezt hagytam volna ki? Azonban minden itteni téma valamilyen módon kötődik a zenéhez, így ez is. Megkérdezték Alex Antunest, aki foglalkozására nézve űrhajós, hogy ő például miért vett egy ilyen pakkot? Nos, ő azt válaszolta, hogy szeretne egy űrhangszert készíteni. A napból érkező töltött részecskék a föld mágneses terével mindenféle érdekes kölcsönhatást idéznek elő az ionoszférában. Ezeket hangokká, helyesebben midi kódokká alakítja, majd szépen lesugározza a földre. Itt aztán már bármilyen hangszerre rá lehet kötni, ami megszólaltatja a jelsorozatot, vagy rögzítheti egy mezei szekvencerrel a későbbiekre. Kézenfekvő megoldás, nem?
    A lényeg persze az, hogy a készlet árában a fellövés is benne foglaltatik, vagyis a kész műhold nem a konyhakredenc tetejét fogja díszíteni.
Mondhatjátok, hogy ez a cucc még egy kicsit drága. Szerintem ez az állapot csak addig tart, amíg a kínaiak neki nem állnak nagy tömegben gyártani. Ők majd 1000 dollárért árulják, sőt, amit fusiban csinálnak műszak után, azt 300-ért is meg lehet majd venni.  Lehet, hogy majd gyalog, vagy biciklivel viszik fel aztán őket az űrbe be nem jelentett feketemunkások, de hát kit érdekel, miként juttatják oda, nem igaz? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr422321315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása