A Symbolic Sound termékei nem arról híresek, hogy a búcsúban két pálcika tartja őket. Ez a cég nem is túl sok mindennel foglalkozik, azonban amit csinál, az egyértelműen mind a profi kategóriába tartozik. Itt van mindjárt a Kyma-X nevű csodaszoftverük. Ez a program arra való, hogy a benne található számtalan szintézislehetőség és feldolgozási módszer segítségével teljesen új hangokat és hangzásokat hozzunk létre. A cég oldalán részletesen olvashattok a Kyma-X által kínált lehetőségekről és algoritmusokról. Talán a granuláris szintézisről még kéne majd külön is értekezni egy keveset, mert az mostanában igencsak előtérbe került bizonyos alkalmazások miatt. Aki azt gondolja, hogy a Kyma-nak durva számolási teljesítmény igénye lehet, az jól spekulál. Korábban a Capybara nevű egység kísérelte meg tehermentesíteni a pécét (egyben I/O egységként is szolgálva), mostanság pedig a Pacarana, illetve kisebb testvére, a Paca hivatott erre a feladatra, de utóbbiakon audió csatlakozást nem találunk, a számítógéphez FireWire800-as összeköttetéssel kapcsolódnak. A hang és a midi pedig nem a host számítógéphez, hanem a Pacarana doboz másik FW vagy USB csatlakozójához kapcsolt interfészen keresztül közlekedik. A cég egy elég bő listát ad a használható (M-Audio, TC, MOTU, stb.) interfészekről. Úgy is működhet a dolog, hogy az egyik csatlakozón hangkártya lóg, a másikon pedig midi interfész vagy kontroller. Apropó, kontroller. Legújabban ugyebár minden kutyafülét megvalósítanak iPad platformra is, nem csodálkozhatunk tehát azon, hogy a Kyma-X - hez is készült ilyen megoldás. A nem mindennapi rendszerről több videóanyagot is találhatunk, például ezt itt, amelyen Kero egy Lemur kontrollerrel nyomja:
 

deep space events from kero on Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr902860972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2011.04.28. 09:09:17

Tessék! Sokan fanyalognak hogy nekik az új Kronos sem elég innovatív meg hogy most nagyjából minden gyártó a sample playback dolgok memória és mintakészlet felhízlalásán ténykedik. Talán ők sem ismerik hogy vannak ilyen kuriózumok is a szintipiacon, bevallom sosem hallottam én sem róla.
Viszont amondó vagyok, mindenki gyártsa amihez ért mert jó esetben abban profi (most nem a Casioról beszélek), de őszintén szólva az gyenge kifogás hogy hiányolják az állandó forradalmi megújulásokat olyan termékeknél, ahol eleve más a koncepció.
A cikkben szereplő eszközök pont ezt erősítiik, vannak akik totál más utakat járnak és másképp fejlesztenek.
süti beállítások módosítása