A sokrétű Hétrétország

Címkék: hétrétország

2011.08.11. 15:40

     A felületes szemlélőnek időnként úgy tűnhet, mintha Magyarország fesztiválozásból tartaná fenn magát, mivel ez az egyetlen működő üzleti ágazat. Az idei nyáron is egymást éri a sok fesztivál. Ennek igazából örülni kellene, hiszen számos kiváló produkció ekkor kerül a legtöbb néző, hallgató elé.
     Tavaly augusztusban Sülyi Péterrel beszélgettünk a fesztiválokról, és természetesen elsősorban a Hétrétországról. Akkor is szóba került, hogy vannak a nagy, sőt monumentális fesztiválok, melyek nagyjából tisztán profitorientált vállalkozások, és vannak a valóban művészeti fesztiválok. Elég szűk persze a határmezsgye a kettő között, hiszen a megafesztiválokon is akadhatnak nagyon értékes és figyelemreméltó produkciók. Néhány fesztiválmenedzser szeretne túllépni az "ereszd el a hajam!" feelingen, és azoknak is megpróbálna valamiféle élményeket nyújtani, akiknek már a nagyipari szórakoztatástechnika nem annyira jön be.
      A Hétrétországot talán valamelyest Kapolcshoz tudnám hasonlítani. Azonban ahogy a Művészetek Völgyének is megvan a maga sajátos hangulata, Hétrétoszágban is érződik az a különleges, egyedi zamat, ami miatt kialakult a törzsközönség, és ami miatt évről évre egyre többen fedezik fel maguknak ezt a rendezvényt. Amúgy a "rendezvény" szó nem igazán jó erre a megmozdulásra, inkább kulturális együttlétnek nevezném. Anélkül, hogy valami nyomasztó és elvont programsorozatra kéne gondolnunk. Amint Sülyi Péter a vele készített beszélgetésben is elmondta, Hétrétország kiválasztja a maga közönségét. Meg is fordíthatjuk, elmondhatjuk, hogy azok, akik tudatosan mennek erre a programra az Őrségbe, pontosan tudják, hogy jól fogják magukat érezni. Nekem nagyon sok élményt adtak az eddigi évek hétrétországi kirándulásai. Az idén is az eddig megszokott magas színvonalú produkciókra és kiváló művészekre számíthatunk, meg nagyon jó társaságra. Holnaptól Hétrétország ismét megnyitja kapuit. Ide nyugodtan jöhetnek kisgyerekes családok és idősebbek is, mindenki megtalálja a magának való elfoglaltságokat és programokat. Ezért is írtam a címben, hogy sokrétű, mivel valóban szinte mindenkinek kínál érdekes és színvonalas szórakozást. Ne keressétek viszont a nagy fesztiválok attribútumait, mint a hatalmas sörsátrakat, a VIP backstage büféket a hatalmas színpadok közelében, a tömegesen részegen támolygó jó népet, ezekről itt bizony le kell mondani.
    Az Őrség pedig nagy kirándulásokra csábít. Autóval, biciklivel vagy gyalog túrázni KELL errefelé, nincs mese.
     Jó szórakozást!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr173146235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása