A nemrég lezajlott szintetizátor workshopunkról készült videókat korábban már elkezdtem feltölteni a netre, de az ismert jutubságok miatt a Roland anyag egy részével már nem kívántam a Big Brothert kiakasztani. Hozzáteszem, hogy sajnos, mert Krajczár Peti Gaia és VP-770 bemutatóit is szívesen osztottam volna meg veletek. Most a Korg Kronos demóról készült anyag zanzásított változatát tettem fel két részletben, remélve, hogy a YouTube robotok nem fedeznek fel bennük valami borzalmat, ami miatt egyből tiltólistára helyezik őket. Igazából nagy kedvem lett volna az egész korgos anyagot egy az egyben feltolni a netre, mert így visszanézve is az jön le, hogy Vághy Tamás játéka és Hanuska Gábor  főmegfejtő magyarázatai egy óra alatt nagyon sok lényeges információt átadtak a hangszerről. Amit Gábor elmesélt a Kronos felépítéséről, sajátosságairól, azt Tamás azonnal hatásosan illusztrálta is hangilag. Terjedelmi okokból az anyagot muszáj volt erősen megvágni, és így most Gábor magyarázatai nélkül csak Tamás játékából mutatunk ízelítőt, remélve, hogy ez is segít kedvet csinálni azoknak, akik spekulálnak egy Kronos alapos kipróbálásán.  
    Amúgy a Kronos tanulmányozásnak aktualitást ad az a tény is, hogy a mai jeles napon elvileg végre publikus lesz a Kronos 1.5-ös operációs rendszere, amit mi itt a boltban suttyomban már tanulmányoztunk és béta teszteltünk pár hete, de még nem volt hozzáférhető a nagyközönség számára. Az október közepére meghirdetett határidőhöz képestez persze csúszás, de a Kronos tulajdonosok egyértelműen érzékelhetik, hogy a fejlesztés intenzíven zajlik, és az se baj, hogy a gyár nem kapkod az esetleg még nem teljesen hibátlan új szoftver piacra dobásával. Erősen kíváncsiak vagyunk persze az editorra is, de az még valószínűleg kicsit még később kerül ki a fejlesztők kezéből. Az én maszek kíváncsiságomat elsősorban az csigázza, hogy a Kronos kiváló érintős grafikus felületéhez képest mennyivel lesz "jobb" a számítógépen futó verzió? Majd meglátjuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr753423434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2011.11.30. 11:19:49

Nagyon jók a demonstrációk, bár én leginkább Hanuska Gabi dolgaira lennék kíváncsi. Ha megoldható, nem lehetne azt a teljes vágatlan anyagot valami óriásmellékletben emailként postázni Tom? (a Gaia meg a többi roland engem nem izgat most, csqak a Kronos)
Örülnék neki így karácsony előtt, ha már a fa alatt nem lehet maga a hangszer... :)
(meg hát az ország másik végéből, nemigen hiszem hogy egyhamar eljutnék hozzátok, hogy ezekről tudomást szerezzek élőben)
Köszi!

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2011.11.30. 11:34:42

@djuice:
Ez a dolog bennem is megfogalmazódott, ezért - Gáborék elvi egyetértése mellett - úgy döntöttem, hogy készítek egy nagyjából vágatlan DVD-t az eksönről, és az érdeklődő ügyfeleink ebből elég sokat megtudhatnak, ráadásul a hangminőség se maszul úgy össze, mint a feltöltött anyagban.

djuice 2011.11.30. 18:24:06

Remek! Várjuk és nem utolsó sorban köszönjük is!

b smart 2015.10.12. 16:32:51

fenti zenét teljesen mind1, h milyen hangszeren játszod :)
süti beállítások módosítása