Nem is zavarnám a népet a pünkösdi punnyadásban, de ezt muszáj megmutatni. A recept a következő. Végy egy 1929-es RCA teremint, a kimenetet kösd rá egy EH Talking Machine-ra, azon állíts be a formáns szűrővel egy nyitott "ah" hangot, aztán eljátszhatod Puccini Turandotjából a Nessun Dormát. Ha nem menne minden tökéletesen, hívd Peter Pringle-t, ő megmutatja a frankót.
    Valaki azt mondta erre az előadásra, hogy olyan, mintha Pavarotti elfelejtette volna a szöveget :)

 

Az élmény azonban még fokozható. Itt a 3 rádiós lomi-teremin:
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr284549915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampokez 2012.05.28. 11:25:04

veszélyes... :)
a családot egy perc alatt ki lehetne vele akasztani.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.28. 11:50:51

Jaj. Ez fájt :D
A pécsi Csodák Palotájában is van teremin, elő kéne adni rajta :D

Rocko- 2012.05.28. 12:12:22

"Valaki azt mondta erre az előadásra, hogy olyan, mintha Pavarotti elfelejtette volna a szöveget :) "
ezt még sose hallottam, de találó rá. :D

a Theremin Killed the Radio Star viszont marhára adja!
www.youtube.com/watch?v=h-3lU3bgOgE

Darkcomet 2012.05.28. 14:58:35

Nekem ez a kedvencem:

www.youtube.com/watch?v=fhLlUKAbdSM

Két nagy klasszikus hangszer szól együtt, egy Theremin és egy 1939-es Hammond Novacord.

djuice 2012.06.03. 12:20:38

Én néha hallgatok Pavarottit, de ez még becsukott szemmel sem közelíti meg azért. :)
Kicsit olyan mint amikor egy hegedűst akarnak meggyőzni, hogy pedig higgye már el az a Stradivari minta a samplerből pont olyan jól szól mint a saját hangszere... :)
Van is egy hasonló vicc, mikor Yehudi Menuhint hajnalban ébreszti a komornyikja, hogyaszongya: "Mester! Mester! Ébredjen! Itt egy fanatikus nő aki nem tágít semmi áron, még Ön nem hallgatja meg a fia milyen zseniálisan hegedül és a világon egyedülálló fiatalságával. Persze erre a mester is nagyon kíváncsi lesz, kidörzsöli a szeméből az álmot, de mikor felkel és az asszonyt meglátja, egyből kérdezi: "nade hol van a gyerek?" Mire az asszony: "ja hát ő már alszik ilyenkor, de hozott egy felvételt, azt hallgassa meg!" Elindítják a felvételt és valóban, a mester is meghökken, "micsoda átélt előadás, micsoda pontos és virtuóz intonálás, micsoda technika, micsoda bravúr, micsoda művészet..." "Pont, mint ha a mester játszaná" - szól közbe a komornyik. Mire az asszony: "ja, hát persze hogy ezt itt Yehudi mester játssza, de az ő fiacskája is pontosan ugyan így játszik!"

Viszont mint gépzene tényleg elismerésre méltó, a thereminhez képest meg valóban nem lehetett ilyen művészi dolgokkal találkozni, csak nyávogással, tehát nem rossz!
süti beállítások módosítása