Valami kiszivárgott valahonnan, ezzel vannak most eltelve a rolandos fórumok. A lényeg pedig az, hogy immáron bizonyosnak látszik, hogy a Roland új virtuális analóg szintije Frankfurtban most fog debütálni. Amit kábé egy éve tudtunk:
- nagyon erős lesz
- modellező lesz
- nem lesz túl olcsó
- új technológiát ígértek
 

   A Roland lefoglalta a Jupiter80.com - ot, innen vélték a jól értesültek, hogy ez lesz a végleges név. Már képek is megjelentek az új 76 billentyűs hangszerről, valami nagy durranás tehát egyértelműen várható. Egyelőre még számos spekuláció kering mindenfelé. Ezeket jó kellő fenntartással kezelni, mert mint például a KORG Kronos esetében is láthattuk, a tények és fantazmagóriák kusza kavalkádja uralta a netes fórumokat a hivatalos bejelentést megelőzően. Várjuk ki tehát szépen a sorunkat! Annyi ígéretet kaptunk, hogy nagyon első kézből tájékozódhatunk majd az új hangszerről, és ezeket az (immáron végleges és hivatalos) infókat természetesen azonnal közzé is fogom tenni.
Egyelőre ez a kép tűnik a legrinkább reálisnak a fellelhetők közül. Sok ember kezdett el lázasan photoshopolni, de ez még akár valódi is lehet :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr792796033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2011.04.04. 00:50:12

Ismerőseimmel engem 2db dolog izgat most Frankfurttal kapcsolatosan:
1 - az automata termékvonal a Rolandnál most teljesen csődbe ment vagy lesz már végre valami a G70 után?
2 - Yamahánál mi lesz a népszerű és rendkívül kellemes MO szériát váltó típus és specifikációja?

djuice 2011.04.04. 01:15:59

A fél válasz már meg is van Yamaha részről! :)
(Hogy mire nem jó ez a gugli...) :DDD
Valami "frankfurti huzat" jóvoltából kisöpört promóciós nyomtatványról származó fotó és adatlap szerint MOX szériának fogják hívni, XS hangkészlettel és 4/2-es audio interfaceként lehet örülni majd neki...

teclacenter.com/2011/04/01/lancamento-yamaha-abril-2011-mo-x-61-teclas-ou-88-teclas/

djuice 2011.07.27. 00:10:48

Touch screen drawbar organ - azt hiszem sikerült alulmúlni a Clavia nyomógombjait e téren. Nem normálisak az hót ziher!
www.youtube.com/watch?v=UUqC0SdYFyw&feature=player_detailpage

djuice 2011.07.29. 19:06:21

@MidiTom:
Persze, aki nem Hammondos, nem tudhatja mit jelent a fizikai drawbar hiánya. ezt a Clavia szerencsétlenül nyomógombra cserélte, ami megszokhatatlan aki egyszer már érintett valódi B-3-ast. De ez a tapicskolós kijelző még durvább! Egyrészt nem ér a mobilokban alkalmazottak szintére föl érzékenységileg, másrészt nem multitouch, tehát mejdnem a kurzor + értékgomb kombinációval egyenlő. Izgalmasak az új Natural Voice hangszínek, de Rolandhoz mérten kontrollerhiányos drága mulatság ez.
Én még minig a jóval barátibb árú, ámbár nem kevésbé hátrányosan szóló MOX-re szavazok! :) Ennyi!

djuice 2011.07.29. 19:24:57

Tamás!

A Syncopás roland árlistában látok egy Roland S 750 Mintavevőt 528e.-ért. Ez komoly? :D

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2011.07.29. 21:52:15

@djuice:
Elárulok egy "titkot". Az árlisták, így a rolandos is, a képviseletektől kapott ajánlott fogy. árakat tartalmazó fájlokat tartalmazzák bekonvertálva. Az S-750 mellett látható "utolsó" jelzés arra utal, hogy ez az országban, sőt, szerintem Európában az utolsó ilyen modell. Persze, hogy drága, de ha valakinek valamilyen okból éppen ez kell, akkor még van rá egy utolsó lehetősége, hogy egyet beszerezzen hivatalosan, új állapotban.

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2011.07.29. 21:56:54

@djuice:
Hammond ügyben: értem én, amit mondasz, de igazából az ügyfeleim meg az a billentyűs ismerőseim igen tág (több ezres) körében alig tudok pár embert, aki mondjuk egy Hammond hangszín használata során játék közben bogarászná a drawbart. Amikor pedig beállítja a presetet, az egy ilyen megoldással is kényelmesen és gyorsan megoldható.

djuice 2011.07.30. 14:21:06

@MidiTom:
Az S750 kissé olyan, mint ha ma valaki egy fullextrás BMW áráért lenne rákényszerítve hogy régi gyári új Wartburgot vegyen. Értem én hogy az Intermusicának minden a képére fér, csak ez akkor is túlzás így. Ha még egy 100-ast kérnének érte... de akkor is!

A Jupiter vs Hammond kérdésben pedig kár a magyar célközönséget nézni, orgona témában sosem voltunk nagyhatalom, azt a tengerentúlon tudják remekül prezentálni mire való! - Rhoda Scott, Jimmy Smith, Joey DeFrancesco stb, stb, stb...
Számomra rég semmi újat nem tudnak mutatni a Roland termékei, gyártanak feleslegesen minden lomot érdemi koncepció nélkül ez a véleményem.

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2011.07.30. 15:13:23

@djuice:
"Az S750 kissé olyan, mint ha ma valaki egy fullextrás BMW áráért lenne rákényszerítve hogy régi gyári új Wartburgot vegyen."
Az ilyen fajta véleményeket sohasem tudtam megérteni. Egyrészt baromira nincs senki semmire rákényszerítve. Ha kell egy ilyen régebbi eszköz valami nyugati zenekar riderébe, hidd el, nem fogja őket érdekelni, hogy mennyi az ára. Pistike pedig nem ezen fog otthon samplerezni, hanem a tört Halionján.
Másrészt a Rolandee, akik valószínűleg tényleg Intermusica korukban vásárolták be ezt a hangszert durva pénzért, miért akarna bagóért megszabadulni tőle? Az ő pénzük áll benne, azt csinálnak vele, amit jónak látnak. Ezt kívülről sohasem tudjuk jól megítélni. Amúgy az ilyen utolsó darabok esetében időnként lehet alkudozni is, de nyilván ez is az ő kompetenciájuk. Ha valakit KOMOLYAN érdekel a cucc, utánanézek, hogy mi lenne az ára.
Látom, te nagyon nem bírod a Roland cuccokat, pedig most is gyártanak egy csomó rendkívül jó terméket, például ez a Jupiter 80-as is sok embert érdekel. Amúgy nincs ezzel semmi baj, mindig azt szoktam mondani, hogy azért van ennyiféle hangszer, hogy mindenki ki tudja választani a számára legszimpatikusabbat.

djuice 2011.07.30. 18:16:45

@MidiTom:
Akkor megvan a válasz. A nyugati zenekarok nem az Intermusicától fognak vásárolni elzarándokolva Magyarországig az tuti, és én meg azt a politikát nem teljesen bírom megérteni hogy őskövületeket miért tesznek be szemrebbenés nélkül 15 évvel ezelőtti, akkor is csillagászatinak számító áron a listába??? Nem beszélve arról hogy utánuk jött pár gyártó sokkal húzósabb és modernebb samplerrel, mint Akai, Emu, Ensoniq. Ez az S760 márcsak kompatibilitási gondok miatt is necces ma, főleg PC-vel Mac-el használva, hacsak nem akar valaki gyufásdoboznyi felületű kijelzőn mintákat vágni.
De mást mondok, apropód kapcsán ugyan szegény vásárlókat meg ki fogja majd sajnálni akik tömegesen buknak fél milliót egy ilyen vas megvásárlásán vagy az újabb Jupiter 80-on, ami 8 év múlva szintén 200-ért adható el legfeljebb?! Értem én hogy a kereskedőknek nem szabad csődbe menniük (az Intermusica is jól ült a nyeregben mint látszik jópár hazai zenész zsebének rovására), de akkor a usereknek meg nem kell számítson mennyi pénzük fekszik ilyenekbe? Ez nem egészséges érv amit mondtál.

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2011.07.30. 18:47:02

@djuice:
Nem értem igazából a gondolatmenetedet. Adott egy berendezés, amit az illető nagyker kétségtelenül magas áron kínál. De ha ezt anno nem akciózták ki, mikor a készülék kifutott, nyilván megvolt rá az okuk. Ha valaki talál egyet olcsóbban az ebay-n, akkor megveszi azt, és kész, a Rolandee hoppon maradt, az ő bajuk. Szerinted ettől melyik magyar vásárló károsodik?
Azon spekulálni pedig, hogy 8 év múlva egy mai hangszert mennyiért lehet eladni, baromi nehéz dolog. A korábbi, tervezett avulással foglalkozó bejegyzéseimben pont azt vázoltam, hogy a mai piacgazdaságban az "értékállóság" különleges kategória lett. Szerintem lehetetlen egy, még piacra se került hangszer esetén azt előre látni, hogy mennyire válik értéktartóvá, vagy kultikussá majd sok év múlva. Az bizonyos, hogy hogy például a Jupiter-80 nem az egyszer használatos kategóriában indul ebben a versenyben, tehát legalább a komoly esély megvan rá, hogy túléli sok mai társát.
süti beállítások módosítása