A Korg Kronosban rejlő lehetőségek óriásiak. Mi magunk is gyakran örvendezünk "jé, ezt is tudja" hangsort hallatva, mert mindig felfedezünk valami újat ebben a hangszerben, és a többi Kronos tulajdonostól is folyamatosan jönnek az infók, tippek és trükkök. Valahogyan eddig az audió bemenetekkel nem nagyon foglalkoztunk, pedig ez még egy külön világ. Szerencsére mások ezt is nekiálltak kivesézni. A következő videón azt láthatjuk, hogy mit lehet csinálni, ha a Kronos audió bemenetét egy elektromos gitár jelével kínáljuk meg, alkalmazunk egy MS 20 EXi-t, az effektet pedig a Karma funkcióra bízzuk. Alatta aztán mehetnek persze valamiféle dobpatternek, grúvok vagy bármiféle zenei alap, szintén a Kronosból.
     A produkció művészi értékét nem akarom túlértékelni, de meghozta a kedvemet arra, hogy magam is kipróbáljam ezt a dolgot. A Kronos routolási és modulációs lehetőségei, az effektek és a Karma funkciók hatalmas játszóteret adnak azoknak, akik szeretik kipróbálni a kreatív zenei lehetőségeket.   

Érdemes megnézni a következő, klasszikus gitáros megfejtést is: 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr944567614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2012.06.06. 20:24:24

Izgalmas ez a Kronos, bár alighanem egy "gitáreffektnek" a legköltségesebb megoldás! :D

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2012.06.07. 00:10:44

@djuice:
Szimplán gitáreffektnek befogni persze értelmetlenség, de ha valaki csinál egy hangszerelést rafkós grúvokkal, finom Karmával és arra szeretne valami elképesztő gitársávot készíteni, arra egyedülálló lehetőséget kap.
süti beállítások módosítása