Pár hete beszámoltam a TC Electronic Polytune nevű gitárhangolójáról, ami gyorsan nagyon népszerű lett, mivel borzasztóan legyszerűsíti a buli közbeni hangolást. Most a TC bemutatja ugyanezt iPhone-ra is. Az ötlet persze jópofa, de egy kicsit blődnek is érzem. Ugyanis a Polytune legnagyobb előnye a piacon található jelenlegi hangolósereggel szemben az, hogy a pedál kivitelű eszközt beköti a gitáros a jelútba, aztán buliban két szám közt is meg tud ejteni egy gyors, minden húrra kiterjedő ellenőrzést, ha kell, hangolást. Mindezt anélkül, hogy lehajolgatna, húzná-vonná a kábeleket. A telefonon futó hangoló alkalmazás persze praktikus, mert mindig kéznél van, de az iPhone-t padlóra tutira nem tenném, a jelútba nem tudjuk bekötni,  ha pedig nincs a jelútban, akkor csak mikrofonra hangol, ami egy zajos koncert színpadon nem igazán életszerű. Szóval inkább csak státuszszimbólum, vagy jópofaság.

   A TC feltett egy videót is, amin beszélnek a fejlesztők a kütyüről. Na, és természetesen látható rajta ugyanez iPad-en is. Csodáltam vona, ha nem írják meg :)  

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr102050698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haasz Andras · http://www.reasonbanks.com 2010.06.03. 14:49:06

Próbáltam én is párat (a Tuna Pitch pl. katasztrófa), végül megtaláltam az iStrobosoft-ot, és azóta is ezt használom. Szerintem a legjobb iphone-os hangoló program.

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2010.06.04. 16:17:03

Sikerült valakinek az ingyenes letöltési akcióban hozzájutnia? Vagy tart még a lehetőség?

Haasz Andras · http://www.reasonbanks.com 2010.06.07. 12:19:32

Most már 8 EUR, nekem még sikerült ingyen megszerezni, hála a blogodnak! :)

Kipróbálni még nem volt időm.

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2010.12.17. 11:09:07

Polytune for 0.99 USD!
Sokan keseregtek, hogy a nyáron lemaradtak az ingyenes, iPhone-ra való Polytune App beszerzésről. Most gyorsan csobbanjatok rá, mert ha nem is ingyen, de 99 centért megkaphatjátok:
www.tcelectronic.com/polytune-iphone-app.asp
süti beállítások módosítása