Már elég rég ejtettem szót a blogban a Kocsmazaj zenekarról. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem történik ez-az náluk. Ma délelőtt otthoni ténykedéseim közben fél füllel a Muravidéki Magyar Rádiót hallgattam. Tudjátok, ez szlovén adó, Lendváról sugároz de hát magyar, mert a szlovéniai magyar közösséghez szól, és sokan hallgatják a határon innen is, hiszen a Dunántúl jó nagy részén fogható. Online pedig bárki hallgathatja, bárhol.
    A műsorban egy zalai muzsikust, Ádám Attilát mutatták be. Úgy jön ez ide, hogy Attila nyomkodja a billentyűket a Kocsmazaj zenekarban. A tehetséges billentyűs azonban most egy másik oldaláról mutatkozott be. Megjelent egy új albuma, amin szimfonikus hangszerelésű zenéket hallhatunk. Az anyagok persze számítógépen készülnek, hiszen a ma rendelkezésre álló szoftverek és hangmintatárak nem teszik szükségessé, hogy otthon egy teljes szimfonikus zenekart tartsunk, etessünk és fizessünk, ha zenéinket akusztikus hangszerekkel, monumentális hangzásokkal szeretnénk rögzíteni. Ez a komponistáknak jó, a szimfonikus zenekaroknak nem jó, de mindegy, ebbe most ne menjünk bele :)
     Attila a riportban elmondta, hogy nagyon inspirálják a híres filmzene szerzők munkái. Példaként Hans Zimmert és azt hiszem John Williamst említette. Őt is vonzza ez a fajta komponálási tevékenység. Tudjuk persze, hogy a hollywoodi nagy filmek castingja és a stáblista nem Tornyiszentmiklóson, még csak nem is Bagodban áll össze (egyelőre). A műsorvezető rá is kérdezett, hogy milyen eséllyel kerülhet valóban a "tűz közelébe" egy vidéken alkotó magyar muzsikus? Attila nagyjából azt válaszolta, hogy Tornyiszentmiklóson, Budapesten és Hollywoodban is lehet alkotni egyaránt jót és gyengét. Zeneileg, technikailag folyamatosan fejleszti magát, és bízik az internet kínálta lehetőségekben. Hasonlóan vélekedett tehát, mint Szkok Pisti egy korábbi beszélgetésünk során.  
    Attilának további jó munkálkodást kívánunk! Nézzétek meg MySpace oldalát, illetve egy grínpíszes videóját!
  

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr712658007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása