Toneprint a telefonból


     A TC már a tavasszal forgalomba hozta a Toneprint effektpedáljait. A megszokott jó minőségen és a robusztus kivitelen kívül még egy extrát kaptak a gitárosok. Azt ugyanis, hogy a pedálok hátulján levő kis USB csatlakozókon keresztül betölthettek számítógépről mindenféle okos beállításokat, akár menő zenészek által kreált és használt preseteket is. Az USB használat persze ma már nem jelent túlzottan nagy újdonságot a gitárpedálok körében sem, de tény, hogy hasznos segítséget ad a sokoldalú felhasználáshoz, és arra ösztönöz bennünket, hogy felejtsük el, vagy legalábbis gondoljuk át a "villanyvasút" pedálok konzervatív megítélésével összefüggő népi hiedelmeket.
     Amit viszont most talált ki a TC, az tényleg agyzsibbasztó. Arról van szó, hogy kidobott egy ingyenes app-ot az iPhone tulajdonosoknak, mellyel számítógép és USB kapcsolat nélkül is tudják matatni az effekteket. Az app-ban ki kell választani az áttöltéshez egy adott effektet, a gitáron fel kell  tekerni a hangerő és a hangszín potikat, a telefon hangszóróját a pickup közelébe tartani, és elindítani az áttöltést. Hasonló csicsergést hallunk, mint régi C-64-es programokat vagy az analóg szintik presetjeit őrző kazetták lejátszásakor, illetve az akuszikus telefonmodemekből jöttek ilyen vertyogások.  Tehát tulajdonképpen egy régóta ismert módszert használnak a digitális jelek analóg jelúton való továbbítására, a gitárhangszedőn át történő bevitel ötlete azonban szerintem hatalmas, ki is utalok a TC-nek ezért egyet az általam alapított Nemsámli Díjból.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr373366206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása