Megnyílt az idei MusikMesse. Az idei kiállítás jelmondata: Mission for Music! Ami azt illeti, a MusikMesse hatalmassága és fénye az utóbbi években alaposan megkopott. Három tényező játszik ebben szerepet. Az első és legdurvább a válság. A showbizniszt nagyon durván pofonvágta a gazdasági és pénzügyi válság. Ugyan már felfele tápászkodik, de még anélkül is csillagok keringenek a feje körül, hogy ezt lézereffekt idézné elő. A második tényező a "kínaizálódás". Mivel mindent Kínában gyártanak, van már kínai MusikMesse is, ami ugye nekünk fából vaskarika, de a piacot így mindjárt megosztja. A harmadik tényező pedig a mi lustaságunk, ami kombinálódik az Internettel. Amióta az ember a neten is be tudja cserkészni az újdonságokat, azóta sokan gondolják úgy, hogy nem tülekednek a standok körül, nem lökdösik odébb az áhított hangszer mellől a régóta ott totyorgó vásárlátogatókat, nem hagyják magukat odébb lökdösni, mikor épp csak pár perce próbálgatnak egy hangszert, nem járják véresre a lábukat a hatalmas csarnokok között, hiszen két kattintás az egérrel, és máris tudhatunk mindent. Vagy nem. Pont ez a rész hiányzik. A tömeg, a beszélgetések a gyártók embereivel, hangszerekről dumálgatni ismeretlenekkel a standokon vagy a büfés pultnál, kipróbálni észvesztően drága gitárokat meg stúdiócuccokat, begyűjteni a standokról a mindenféle vackokat, majd este nagy sörözés közepette értékelni a világ hangszerpiaci eseményeit.

    A MusikMesse már valóban missziót tölt be. Számos gyártó immáron nem a kiállítástól remélt jelentős marketingérték és profit miatt megy el, hanem tiszteleg azon vásárlói előtt, akik elzarándokolnak személyesen hozzájuk. Személy szerint bízom abban, hogy a válság után ismét visszakapja a Musikmesse a régi rangját. Nekünk, európaiaknak, ez egy hatalmas buli, amit kár lenne leépülni hagyni.

    A tavalyi pangás után a gyártók idén egy halom újdonsággal jelentkeztek. Ezek egy részét már bemutatták januárban a NammShow-n Kaliforniában, Európába pedig most hozták el őket. Van egy csomó fontos újdonság, melyeknek a bejelentését kifejezetten a Messére időzítették. A számunkra legérdekesebbeket a Syncopa Fórumon mutatjuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr831865342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása