Roland E-A7

2015.09.02. 00:14

roland_ae7.jpg

A Roland kísérőautomata hangszereinek már több évtizedes, atomstabil rajongótábora van. Az utóbbi néhány évben nem érezhették magukat túlzottan elkényeztetett helyzetben, hiszen a BK sorozaton kívül nem sok minden történt a Roland háza táján. Igaz, a BK-3 és a BK-5 nagyon népszerűek, azonban a profik azt mondják, hogy ezeket az amúgy igen jó kvalitásokkal rendelkező hangszereket inkább a hobbizenészeknek szánta a gyár. Hiába a kiváló hangszínek, a szokás szerint precízen kidolgozott stílusok és a jól használható fájl lejátszó, a hangszerek kezelése kicsit lassabb, mint amire a mai pergő bulikban igény van. Ezen segített a BK-9 a két kijelzővel, a több kezelőszervvel és egyéb, profiknak szánt jellemzőkkel.
Úgy tűnik, hogy a mai napon nyilvánosságra került új hangszer, az E-A7 ezt a vonulatot követi. Első ránézésre a két nagy kijelző és a menüfüggő funkciógombok egyértelműen a gyors kezelést, villámgyors váltásokat hivatottak kiszolgálni. A kezelőszervek kivitele, elrendezése és a dizájn az újabb Roland hangszerekre hasonlít, például az előző bejegyzésben tesztelt JD-XA-ra. A hangszer paraméterei impozánsak. A ma már megszokottnak nevezhető rengeteg hangszín mellett lehetőség van sampling útján is bővíteni a készletet. Van mikrofonbemenet is hozzá tartozó dedikált effektprocival is, meg természetesen a fájl lejátszó.
A hangszer forgalomba kerülésének pontos időpontjáról és az áráról még nincsenek információink, de természetesen amint megtudjuk ezeket, közzétesszük a Syncopa oldalon és A Facebookon is.
magyar Roland oldalon már megtekinthetők az új hangszer adatai.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr787752320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2015.09.02. 23:11:53

Ha ősz, akkor keyboard szüret!
A Korg Pa4X-et is kiposztolhatod mától Tom! (-:
youtu.be/UeKhFmjYKaM

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2015.09.03. 09:54:56

@djuice:
A PA4X-et tegnap már kiraktuk a Facebookra. Ide inkább majd tesztet rakok, ha már kezemben volt a hangszer. Közben bejelentették a Liverpoolt is:
www.korg.com/us/products/synthesizers/liverpool/

djuice 2015.09.03. 15:08:58

@MidiTom: Nem tudom, de nekem ettől a szar fosbooktól mindig összeomlik a böngészőm a cpu meg 200%-on füstöl úgyhogy nem is szoktam nézegetni, pláne nem használni. (:

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2015.09.03. 21:47:57

@djuice:
Elég halvány egy PC lehet az akkor :)

djuice 2015.09.03. 23:08:24

Figyelj, 2 éves 2 magos Motorola smartphoneon forr az aksi a flashes, faszbuk beépülős oldalaktól. Egyszerűen rémisztővé vált mára az internet mikor egy origo oldal 70-80 mega adatot tölt be. A reklámok miatt meg vegyen high tech gépeket havonta magának akinek Kupa Miska volt a nagyapja, pénzügyminiszter. :P

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2015.09.04. 10:50:05

@djuice:
Ja, kérem, a telefonon történő facebookozásnak megvan a maga szépsége. :)

djuice 2015.09.04. 16:46:30

Igen, mert részben arra vannak már kitalálva is és egy ilyen tenyércuccnak ma nagyobb a teljesítménye, mint 5-6 éve egy asztali pc-nek, na de messze kanyarodtunk a tárgytól, bocsánat! :)
süti beállítások módosítása