A következőkben ajánlott weboldalt szerintem a blog olvasói közül nagyon sokan ismerik, és nem is azért postolom most be ide, mert túl sok minden frissült volna az elmúlt időszakban, hanem azért, hogy felhívjam a figyelmet az oldal népnevelő erejére. Arról van ugyanis szó, hogy az elektronikus világ sokak (sokunk) számára átláthatatlan, illetve felfoghatatlan stilisztikai sokféleségét megpróbálták egy "Elektronikus zenei stílushatározó" segítségével érthetővé tenni. Olyan ez, mint egy zenére aplikált növényhatározó, ami megkísérli bizonyos formajegyek, sajátosságok alapján beazonosítani a műfajt, és feltárni a kapcsolódásokat. Mindezt természetesen hangzó anyagokkal illusztrálva. Mivel Te, kedves olvasó, ezeket már rég jól ismered, legfeljebb kedvtelésből fogsz barangolni köztük. Azonban feltétlenül add meg a linket:

  • nagypapának, nagymamának, apának, anyának
  • barátnőnek, feleségnek
  • tanáraidnak
  • a zenekarod gitárosának

mert ők nem ismerik ezeket a dolgokat, és sohasem merték még megkérdezni tőled, hogy pl. a Hard Acid az hány BPM-en műxik, vagy hogy az Eurodiscot milyen jegyek alapján lehet megkülönböztetni az Eurodance-től? Az Ishkur's Guide to Electronic Music ma már klasszikus oldal a neten. Mindazonáltal sokan vitatják a besorolások helyességét, de az oldal szerzőjét ez nem érdekli, hiszen csak poénnak szánta az egészet. Azt mondja, hogy az oldalon való sikeres eligazodáshoz alapvetően az szükséges, hogy előtte: "Just make sure your head is completely pulled out of your ass before proceeding". Ha ezt betartjátok, garantáltan jól fogtok szórakozni!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr211919417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása