Virtuális BOSS effektek

Címkék: gitár boss gitáreffekt vpb2

2010.05.04. 10:44

    A gitárosok örök problémája, hogy miként lehet valamelyik jól ismert elektromos gitár hangzást elérni. A válaszra manapság tíz gitárosból kilenc azt mondja, hogy nézegetni kell a Youtube-ot, ám amíg az említett videó megosztó nagyrészt gyalázatosan rossz hangminőségű anyagokkal van csurig rakva, addig nem biztos, hogy el lesz a legcélravezetőbb út. 
    A BOSS kitalált egy dolgot, ami egyrészt nagyon jópofa, másrészt igencsak hasznos. Létrehoztak egy weboldalt, ahol bizonyos autentikus pedál effekt kombinációkat lehet kissé megfülelni. A VPB-2 (Virtual Pedal Board) ismert zenei stílusokra összeállított effektsorokat mutat be.
A pedálokat tetszés szerint ki - be kapcsolhatjuk, és egy pedált cserélhetünk is a sorban abból a választékból, ami az adott soundhoz passzol. Megválaszthatjuk, hogy szóló-, vagy ritmusgitározással szeretnénk-e kipróbálni a csomagot. A hangminőség teljesen jó, és valóban komoly segítséget adhat a választásban ez a kis okosság. Persze, vannak azért fogyatékosságai is, mert például azért igen csak el tudnám képzelni, hogy kicsit hosszabb, és többféle gitár hanggal is meg lehetne próbálni a setupokat. Meg ugye meglódul az ember agya, hogy milyen jó lenne tekergetni a potikat. De ez nyilvánvalóan nem egy fizikai modellezés, valószínűleg csak simán felvették az egyes variációkat fájlba, és ezeket tudjuk megszólaltatni. Azt azért megoldhatták volna, hogy a potik állása tükrözze a képeken a tényleges beállítást. De hát ugye azért jöttök el a hangszerboltba, mert itt akár a saját gitárotokkal, tetszés szerinti erősítővel is ki lehet próbálni az adott holmit :)


    Mindettől függetlenül a VPB-2 nagyon jó, hasznos és szórakoztató, feltétlenül megéri a kipróbálást.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr221973332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása