Marcie Joy az elektronikus zenei szcénában jól ismert énekesnő, akinek a neve gyakran előkerül a legismertebb DJ-k anyagaival kapcsolatban is. Azonban a bostoni illetőségű hölgy nem csak előadói pályafutása miatt vált ismertté, hanem onnan is, hogy Behind The Lyric címmel rendszeres rádióshowt vezet, melyben az elektronikus zene népszerű, vagy számára valamilyen okból érdekes arcait mutatja be a hallgatóság számára. A címválasztás érdekes, mert az elektronikus zenében gyakran nincs is szöveg, vagy ha van, akkor sem szokott túlzottan nagy jelentőséggel bírni. De a címadást átvitt értelemben is, vagyis Marcie szeretne egy kicsit a produkciók mélyére, az előadók gondolkodásmódjába is belelátni. Vagyis valami hasonlót csinál, mint a Bitzenede, amikor korábban helyi előadókkal készítettünk riportokat. (Közbevetőleg mondom, hogy ez a sorozat pusztán időhiány miatt szakadt meg, de bőven vannak még riportra kiszemelt embereink.) Marcie műsora mára rendkívül népszerű lett, mintegy 40 rádióállomás sugározza a showt, és természetesen a műsor neten is elérhető. Mármost felmerülhet a kérdés, hogy mi adja az aktualitását annak, hogy szóba kerül a Behind The Lyrics a Bitzenedén? Azt túlzás lenne állítani, hogy szoktam hallgatni Marcie műsorát, de most fogom. Ugyanis azért az amerikai rádióállomásokon nem túl gyakran szólalnak meg egerszegi zenekarok, most pedig, mint a következő adás bannerén is látható, a Goerge Smoog lesz az egyik szereplő. Az eseménnyel a Zalai Hírlap is foglalkozik. A műsor 2012 január 9-én kerül adásba, utána hallgatható lesz a neten is. Reméljük, sokan megismerik világszerte most a bandát, ők pedig további nagyszerű zenékkel kényeztetnek el bennünket! A történethez még hozzátartozik, hogy Marcie a bandára Endy Smyle, vagyis Gyöngyösi 'Tsipa' Attila révén figyelt fel, ugyanis Attila elküldte a dal remixét Marcie-nak, ő pedig rájött, hogy ez jó. Attilát onnan ismerem, hogy ő üzemelteti a "Music is for Rich People" oldalt, bár mostanában inkább a Facebookon publikálja a friss zenei infókat. A dicsőségben tehát ő is osztozik a srácokkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr823522545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsipa 2012.01.05. 19:20:32

Na, azért azt nem mondanám, hogy az elektronikus zenében nem kap szerepet az ének, a szöveg, illetve ne lenne jelentősége, mondanivalója. Hiszen a Life is elektronikus. Meg hát Faithless, Above & Beyond, Röyksopp, meg úgy az egész hiphop / rap szcéna. :)

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2012.01.05. 19:49:02

@Tsipa:
ja, hát pont a George Smoog meg az Electric Connection számai is szövegcentrikus zenék, meg jó példa a rap is, de a villanyzene sok ágában nagyon alulreprezentált a dalszöveg, mint olyan.
Valamelyik korábbi blogbejegyzésben írtam, hogy a fiatalok egy része magassugárzó nélkül, csak subokon dümmögteti a zenét. Egyik alkalommal itt cégnél szólt valamilyen zene, és pár fiatal srác jött fel hangfalakat nézegetni.
- Te, ez milyen zene, ami szól? - kérdezte az egyik
A másik srác mondta neki, hogy kinek melyik száma, már nem emlékszem pontosan.
- Az nem lehet, mert nekem megvan CD-n, mindig az megy a kocsiban, de abban nincs ének...
- Kösd be az ajtóban levő hangszórókat is, aztán rá fogsz jönni, hogy ugyanazt hallgatod te is! :)
Szóval a gyereket nem zavarta, hogy 250 Hz fölött nem hallott semmit. De ez már más téma.

djuice 2012.01.06. 14:43:32

Na tessék! Már említettem a széles érdeklődési kört. MidiTom egy zeneipari világítótorony! :) (én álmomban se keresnék ilyen hírek után...)

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2012.01.06. 16:21:11

@djuice:
Ezek nem olyan hírek, amikre vadászni kéne...
Pusztán a barátaimmal történnek dolgok, én meg közreadom, amit érdekesnek tartok. Egerszeg nem akkora metropolis, hogy az ember ne értesülne ilyesmiről. Pláne, mikor az egész Facebook ezt taglalja :)

djuice 2012.01.07. 01:56:17

@MidiTom:
OK, csak tényleg annyi felől meg tudsz ragadni infókat, mint aki 24-ből 24-ben a netet vizslatja. (gondolom azért csak nem, de gyorsan és lényegre törően letudod)
Mellesleg a facebookra sokan mondják mekkora nagy furmány, de én többször is próbáltam rajta eligazodni (haverok kalauzolásával), végülis nem véletlen hogy nem regiztem rá, egy átláthatatlan katyvasz az egész a többihez képest, na meg unokaöcsémet látva hogy még a budin ülve is azon lóg állandóan, nem érdemel nálam említést, még ha egy két érdekességből így ki is maradok. :)

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2012.01.07. 23:10:53

@djuice:
A munkám nagy része valóban a neten zajlik, közben az információk persze özönlenek. Ennek rengeteg csatornája van, és a Facebook - annak ellenére, hogy nagy ellenérzésekkel léptem fel rá - ad az embernek egy lehetőséget, hogy ezeket a csatornákat felhasználja az értelmes kommunikációra is. A gyárak friss híreit például itt kapom meg legelőször. Néha valóban elözönli az üzenőfalat a baromság. Erre én egy nagyon hatékony megoldást tudok: figyelmen kívül hagyom, ami engem nem érdekel :)

djuice 2012.01.07. 23:34:07

Akkor meg én csinálom jól, mert soxor a bitzenedén meg a midi.blogon akadok új infókra, amit Ti előtte spam mentesítetek, hogy csak a lényeg maradjon. :D

Jut eszembe, hamarosan itt a NAMM és régen a Harmony-central volt egy jó összefoglaló oldal a legtöbb gyártóval, ami mára tragikusan tré lett. Esetleg hasonlóról tudtok, ami a régi Harmonyhoz hasonlóan úgymond gyártói tartalomjegyzék-szerűen teszi fel az infókat?

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2012.01.08. 00:08:54

@djuice:
Majd meglátjuk, ki miként tudósít. A Synthtopia meg a Musicradar érdekes lehet. Amúgy az általunk kiemelten forgalmazott termékekről a legfrissebb infókat természetesen maguktól a gyártóktól kapjuk a jó öreg emailes formában.
süti beállítások módosítása