Várjuk a bébit! - KORG PS60

Címkék: szintetizátor korg

2010.07.29. 21:36

    Bár a KORG már a Frankfurti Vásáron bemutatta az újdonságok között a PS60 névre keresztelt új szintetizátorát, a hangszer csak mostanában került gyártásba, és a következő napokban kerülnek piacra az első darabok. Egyelőre tehát mi is várjuk a kis jószágot, mert erőteljesen szeretnénk megtesztelni. Azért a felfokozott várakozás, mert a KORG mindig is nagyon erős volt a "kis" színpadi szintikben. Gondoljunk csak az X5-re, az X5D-re, vagy az újabb X50, illetve MicroX modellekre. Ennek a vonalnak lehet a folytatása a PS60 is. Vagy mégse? A furcsának tűnő "PS" elnevezés a "Performance Synthesizer" szavakból származik. Tehát ezt a szintit kifejezetten az élő színpadi produkciók hangszerének szánják, és a kezelés, kialakítás, hangkészlet tervezés szempontjait is ennek rendelték alá. A mérte és az ára alapján persze elsősorban az induló zenekarok billentyűseit célozzák meg, de láttuk már a korábbiakban is, hogy gyakran lettek népszerűek a KORG alap szintre tervezett szintetizátorai a menő zenekarokban is, mivel igen praktikus kis jószágok voltak ezek.
    A jövő héten reményeim szerint már közzéadhatok egy gyorstesztet a szintiről. A KORG oldalon persze már ott van az adatlap, így a paramétereket ismerjük, de mégis csak kipróbálva fogjuk megtudni, milyen is az új koncepció?
    Addig is nézzétek meg a KORG hivatalos demó videóját, ami nemrég került fel a netre. A japán narráció és feliratozás nagyban megkönnyíti a megértést :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr352185912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása