Ma reggel a rádióban hallottam, hogy a lipcsei Blüthner gyár megkezdi a balkezes zongorák gyártását. Az ötlet a képen látható szimpatikus úrtól származik, aki Losó Géza, egy Németországban élő zongoraművész.  Az ötlet érdekes, és a megvalósítása nem túl komplikált: "csak" egy hagyományos zongora tükörképét kell legyártani. A zongoristák eléggé szkeptikus álláspontot képviselnek. Azt mondják, ha a balkezes Mozartnak vagy Rahmanyinovnak jó volt a "hagyományos" modell, jó az a többi balkezes zongorista számára is. Losó úr szerint azonban a balkezesek a nekik való zongorán sokkal jobban tudnak teljesíteni, és ha megszokják, utána már nem kívánnak visszaülni a jobbkezes modellhez.

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 1996-ban már egy Cristopher Seed nevű angol bevetette ezt a poént, de nem váltott ki nagyobb visszhangot. Most, hogy megindul a gyártás, majd meglátjuk, hogy miként reagál a piac, mit szólnak a zongoristák és a zongoratanárok.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr111861822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2011.01.26. 15:00:55

Ezen már csak az volna az extracsavar, ha Jankó-féle klaviatúrát kapna! :) hu.wikipedia.org/wiki/Zongora#Jank.C3.B3-zongora
De hát ha van balkézre rendezett dobszett és gitár is, miért pont a zongora volt eddig kivétel? Sőt, Emerson mikor szemből lejátszotta az Egy kiállítás képetit, mégcsak balkezes Hammondra sem volt szüksége! :D
De innen simán következhet a balkezes tangóharmónika, sőt templomi orgona is...
süti beállítások módosítása