Ha a hörnyékbeli együtteseket sorravesszük, semmiképpen nem hagyhatjuk ki a Hétrét zenekart. A részben zalai, részben vasi csapatban az évek során számos átalakulás történt, de az alapvető zenei koncepció nem változott. Népzenébe, vagy mondhatjuk, hogy világzenébe visszakapaszkodó zenei gyökerek mellett sokféle hatás tükröződik a számokban. Valamennyien igen jól képzett és sokoldalú muzsikusok, akik vidám, felszabadult hangulatú koncertjeikkel gyorsan megnyerték maguknak a környékbeli közönséget. Az utóbbi években számos nagy fesztiválra (pl. Sziget) is meghívást kaptak, és a környező országokban is sikerrel lépnek fel, de mindezek dacára úgy gondolom, és nem csak én vagyok így ezzel, hogy erősen alulreprezentáltak a hazai zenei életben.

    Az együttes jelenlegi tagjai: Hochrein Judit (furulyák, ének, harmonika), Tóth István
(gitárok, bodhrán, dobok, ének), Varga Veronika (ének), Kardos Endre Bozi (fuvola, furulya, ének, AKAI EWI-4000 fúvós kontroller, továbbá ő a ceremónia- és mókamester), Kása Ilka (hegedű, ének), Óvári Miklós (gitárok, gitárszintetizátor), Szantner László (basszusgitár), Lőrincz Tamás (ütős hangszerek), Radics Igor (ütős hangszerek). A koncerteken és a lemezeken elhangzó saját kompozíciók és feldolgozások a zenekari tagok sokféle zenei irányulását tükrözik. Sajnos a neten nincsenek róluk igazán jó minőségű videók, de azért a weboldalukon találunk pár wmv-t. Tessék inkább elmenni a koncertekre, mert érdemes!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr181876206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása