Doboljunk!

Címkék: dob elektromos dob 2box

2010.04.01. 23:17

    Van ez a 2box nevű stockholmi cég. Nemrég alakultak, és elektromos dobokat fejlesztenek. DrumIt Five nevű felszerelésüket bemutatták most a frankfurti vásáron is. Ez már egy piacon kapható termék, olyannyira, hogy a tervek szerint heteken belül itthon is forgalomba kerül.

   Az új rendszer koncepciója azért érdekes, mert a dobmodul hangjait mi magunk is feltölthetjük saját mintáinkkal az otthoni számítógépünkről. Ha valaki a svéd eredet és a dizájn alapján bármilyen hasonlóságot vél felfedezni a cucc és a ddrum termékek között, az nem a véletlen műve, mert a 2box fejlesztői korábban a ddrum munkatársai voltak. Feltételezhető tehát, hogy tudnak valami keveset az elektromos dobokról. Az előzetes információink szerint a felszerelés nem a kezdőket megcélzó árkategóriában kerül majd piacra, de nem is lesz vészes az ára. A professzionális elektromos dobra vágyók biztosan oda fognak figyelni rá, és így teszünk mi is. Lesznek még fejlemények, amikről természetesen tájékoztatjuk időben a dobos népet a Syncopa oldalán.

    Nézzünk hozzá egy kis demót is, például a tavalyi Messéről:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr611888251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BonFire 2010.11.06. 22:34:21

Hááát... nem is tudom. A pergőnek nagyon műanyag hangja van. Pár éve egy BNV-n kipróbáltam a Roland V-drumot személyesen, de nagyon nem győzött meg. Szépen szól, meg minden, de a multisamplinges VST-ktől még nagyon messze vannak. Gyakorlatilag a pergőn is egy hang szólal meg. Természetesen különböző hangerővel játszhatunk rajta, de nincs különböző hangminta a különböző dinamikájú ütésekhez rendelve, és ez hallatszik rajta. Műanyag.

A legjobb kombináció, egy elektromos dobbal Ezdrummert vagy Addictive Drums-t triggerelni egy számítógépen keresztül. No persze ehhez kell egy 0 latenciájú interfész is, ami persze drága, meg nem árt egy combosabb gép, ami nem fagy le.

Ha valaki idegenkedik az elektromos dob kinézetétől (sok dobos kinézetre a hagyományos cuccra esküszik), akkor egy nóném dobcucc hálóbőrökkel és triggerekkel felszerelve + Addictive Drums VSTi. Jól is mutat a színpadon, és jól is szól. A hangmérnöknek mindössze annyi a dolga, hogy a hangerőszabályzót feltolja, és kész.
süti beállítások módosítása