Beszélgetés Szkok Istvánnal (aka: Smog Mihály, Szkoki, Steve Jump, etc.)


    A hangszerbótozás manapság eléggé stresszes szórakozási forma. Ha a válság nem lenne, a zenei ipar és a showtechnika fergetegesen gyors átalakulása akkor is épp eléggé megköveteli, hogy mindig mindenből naprakészek legyünk. Ugyanakkor e szakmának van néhány kétségkívül kellemes hozadéka is. Megismerhetünk egy csomó érdekes embert, művészeket, stúdiósokat, DJ-ket, és bepillantást nyerhetünk olyan munkákba és folyamatokba, amelyekről a zenész szakmán kívüli földi halandók nem sokat tudnak. A mi filozófiánk az, hogy technikai oldalról segítsük és támogassuk a művészeket. Azt szoktam mondani, hogy a mi szerepünk olyan, mint a Forma 1-ben a mérnököké és a boxokban ténykedő csapaté. Nem mi visszük a bőrünket a vásárra, de a produkció a mai, erősen technika uralta zenei világban sokszor függ a névtelen technikus teamtől. Ahhoz viszont, hogy mi hatékonyan tudjunk segíteni, belülről kell ismernünk a színpadok és stúdiók világát. 
    Békésebb óráinkban, vagy egy koncert után gyakran beszélgetünk hát szakmabeliekkel. Sokszor gondoltam magamban azt, hogy de jó lenne ezeket közzétenni, mert beszélgető partnereimtől érdekes, hasznos, szórakoztató dolgokat hallottam. A Bitzenede blog egyik célja, hogy megosszak ilyen beszélgetéseket az érdeklődőkkel. Kiemelten a zalai, illetve az innen elszármazott zenészeket célzom meg. A blog közölt már egy interjút Prohecyvel, most pedig a George Smoog formáció egyik tagjával, az ismert műsorvezetővel, Szkok Istvánnal beszélgettünk egy jót, aminek erősen kivonatos változatát több darabban adom közre.
    Pistivel korábban a bagodi kocsma udvarát fedő ponyvatető alatt szoktunk forró nyári napok után relaxációs sörözés közepette világmegváltani. Beszélgettünk például a The Strangest Shake-ről is. Már akkor elhatároztam, hogy ráveszem egyszer arra, hogy kamera és mikrofon előtt is beszélgessünk! A dologra most került sor, a Blackstar maxi megjelenése adott erre kiváló alkalmat. Most a beszélgetésből két részletet közlök, a Youtube adta 10 perces limit miatt kellett darabolni.
    Legelőször persze nézzétek meg a Blackstar eredeti verziójának klipjét!

 

Ez pedig a beszélgetésünk első része:

A második rész:
 

A beszélgetésben elhangzott emberek, akiket be tudok linkelni:

- stroB

- Szabó Peti (Delta)

- Endoril (Music is for Rich People)

A beszélgetés még sokáig folytatódott, és fogok még belőle közzéadni. Stay tuned!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr202007922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása