Május 17-én 98 éves korában elhunyt Prof. Dr. Fritz Sennheiser. Pár éve láttam egy riportfilmet valamelyik német tévében vele. Az öregúr talán az utolsó volt azon zsenik sorában, akik egy kicsike vállalkozásból egy világcéget hoztak létre. Nagyszerű mérnökember volt, rengeteg ötlettel, innovációval, aki a műszaki problémák megoldásán túl képes volt a pénzügyeket és a marketinget is profin kezelni. Ugyanakkor kutatóként, egyetemi professzorként is maradandót alkotott. Aki bármilyen felületesen is kapcsolatba került a hangtechnikával, az megismerte a nevét. 

    A magyar Sennheiser képviselet oldalán olvashatunk bővebben életéről és munkásságáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr292070357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pixlala 2010.06.13. 00:40:01

Megnéztem a képviselet honlapját. Fantasztikus életút. Hatalmas innovátor volt. Az egészben az a szép, hogy hagyták dolgozni! Sajnos, ha szeretett hazánkban született volna, nem tudom mi lett volna belőle? De nem így esett. Nagyot nyert vele a világ!
süti beállítások módosítása