Syncopatorta

2010.07.22. 22:52

     Ezt is megértük! A Syncopa 18 éves lett. Igazából semmiféle ünneplést nem terveztem, de Gyuri kollégám és felesége, Mónika megleptek egy igazi Syncopatortával, amit aztán jó étvággyal el is fogyasztottunk szűk munkatársi körben.
    Amíg a finom tortát eszegettük a társasággal, közben is a legújabb tervekről és elképzelésekről beszélgettünk. Izgalmas elgondolásokban ugyanis bővelkedünk. Tizennyolc évesen illik is elég érettnek, ugyanakkor tettrekésznek és kreatívnak lenni :) Ugyan a piac egyelőre még olyan, amilyen, de reményeink szerint ez a helyzet javulni fog, és előrukkolhatunk az új ötletekkel.

     Az elmúlt években számtalanszor megkérdezték tőlem, hogy miért Bagodon nyitottam meg ezt az üzletet?
     A válasz lehet egy egyszerű tőmondat is: CSAK! De eme dacos kijelentés mögött 1992-ben jól átgondolt koncepció rejlett. A '80-as évektől kezdve rendszeresen járogattam át az ausztriai hangszerboltokba. Ott az volt a helyzet, hogy minden kisvárosban, sőt egy csomó faluban is volt hangszerüzlet. Az igazán érdekes az volt, hogy valamennyinek megvolt a sajátos, mással össze nem téveszthető karaktere. Egyikbe erősítőket, hangfalakat nézni mentünk, a másik tele volt gitárral, a harmadikban főleg billentyűs hangszerekért jártunk, a negyedikben jó volt a szerviz, az ötödik csurig volt apró gitár effektpedálokkal, a hatodik a kottákról volt híres, a hetedikben meg egyszerűen jó fej volt a tulaj. Össze is barátkoztam több hangszerbolt tulajdonosával, illetve alkalmazottakkal. Ők elég sok tanáccsal és információval is elláttak a cég megalapítása előtt és közvetlen utána. 
     Akkoriban Ausztria nagyon sokkal előttünk járt a hangszerpiac tekintetében is, de érezni lehetett az itthoni igények növekedését is, és mint egy korábbi bejegyzésben már említettem, nagyon sokan bátorítottak, hogy az akkor még nagyon gyerekcipőben topogó hazai zenei elektronikai bizniszben van mit keresnem. Ugyanakkor baromi fejletlen volt még a hazai infrastruktúra, a rendszerváltást követően is nagyon nehezen lehetett vidéken telefonhoz jutni. De amint meglett a vonal, eldöntöttem, hogy most már el lehet indulni, és meglátjuk, hogy mi lesz! Bíztam az infrastruktúra fejlődésében, pedig akkor még az Internet a mai értelemben nem is létezett. Nos, azóta rettentő sok dolog történt velünk is, a hangszerpiaccal és az országgal is. A legfontosabb, hogy talpon vagyunk, működünk, tele vagyunk tervekkel, és bízunk abban, hogy amint a kuncsaftjaink is szép lassan kilábalnak a válság okozta megrázkódtatásokból, ismét a régi pörgős tempóban mennek tovább a dolgok.
     Páran morgolódtak itt amiatt, hogy lépten-nyomon a céget emlegetem a blogban, hivatkozom rá. Egyet azonban tudni kell. Azokat a szakmai tapasztalatokat, információkat, amiket itt megpróbálok megosztani veletek, nem lehet a kisujjunkból kiszopni. Ehhez az kell, hogy az ember hivatásszerűen és felelősséggel foglalkozzon a témákkal. Ezekkel keljen, ezekkel feküdjön, keresse a kérdésekre a helyes válaszokat. Nem az üzletileg, hanem a szakmailag helyes válaszokat. Erről írtam az Antimarketing c. bejegyzésben.  Mindig is egy kicsit (vagy nagyon) a széllel és a marketing szempontokkal szemben lavíroztunk, ebből is fakad, hogy nem egy fényességes és hatalmas hangszeráruházról beszélünk így tizennyolc év után. Viszont az elmúlt időszakban nem csináltunk semmi olyasmit, ami miatt szégyenkeznünk kellene az ügyfeleink előtt. Talán ezért van az, hogy az ügyfélkörünk szépen lassan, folyamatosan növekszik.
     A másik fontos dolog, hogy sikerült mindvégig olyan lelkes, a zene és a szakma iránt elkötelezett emberekkel körbevennem magam, akik ezt a filozófiát magukévá tették, és elfogadták azt a tényt, hogy ebből nagy pénzeket nem lehet szakítani.

     A 18. szülinap alkalmából tehát elsősorban nekik tartozom köszönettel, meg annak a kapcsolódó stábnak, akikre állandóan számíthatunk, legyen szó külső munkákról, kiállításokról, logisztikáról, grafikai munkákról, egyebekről. Külön köszönet jár azoknak a vevőinknek, barátainknak, akik sok éve nem csak a problémáikkal, hanem a vásárlásaikkal is minket tisztelnek meg. Nekik egy virtuális szeletet küldünk a Syncopatortából!:)

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr492169700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smoog 2010.07.23. 11:32:57

Nagyon Bódog szülinapot a nagykorúsághoz!
Gondolom külön öröm, hogy immáron hivatalosan is vásárolhattok alkoholt 18 felett..:)
Gratula, figyelünk továbbra is...
Dzsorzs és Szmúg

Anyaaa · http://galeria.hu 2010.07.23. 21:58:34

Isten éltessen Benneteket sokáig eme neves alkalomból! Milyen véletlen, én is éppen az alkoholra akartam kitérni! :D

Akkor hát egészségetekre!

U.I.: Nem maradt véletlenül egy szeletke abból a tortából? Úgy intézem, hogy szerdán itthon legyünk... ;))) Max. addigra picit aszalt lesz, a tejszínes részek meg savanykák. :D

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2010.07.23. 22:44:11

Köszönjük a jókívánságokat!

Amúgy alkoholt eddig sem fogyasztottunk, legfeljebb infinitezimális mennyiségben :)
Egyszerre.
A torta elfogyott, de a 20. szülinapi tortára már lehet előjegyzést leadni :)

Endoril · http://musicisforrichpeople.blogspot.com/ 2010.07.24. 09:52:13

Boldog születésnapot innen az ország másik végéből is! :)

stro-B · http://www.stro-b.com 2010.07.24. 14:52:31

Há mi a manó, pár napig nem vagyok online és hipphopp 18 évesek lesztek?! Gratula!
Tényleg, ezennel indítok egy kezdeményezést: Csináljunk egy syncopa tribute albumot, hm? :D

pixlala 2010.07.24. 15:28:55

Boldog születésnapot a családnak!

Egy kicsit nosztalgiáztam amikor olvastam a cikket. Eszembe jutottak események, sztorik. Volt pár! Egy biztos, Syncopa nélkül kevesebb lett volna az életünk!

Köszönjük!

A Syncooopa legyen jó hosszú, a tá-t még megvárjuk, ... a szün meg még egy jó darabig ráér!

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2010.07.25. 12:40:55

@stro-B:
Syncopa tribue album? Aaaaazzz kelll... :)
Annak idején Zolit idegesítettem azzal, hogy csináljunk egy Future Sound of Bagod albumot.
Magam részéről jelentős kakas kukorékolás és tehénbőgés mintát raktam volna a grúvokba.

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2010.07.25. 12:44:04

Lala, neked is nagyon sokat köszönhet a cég! Rád is gondoltam, mikor a folyamatosan velünk munkakapcsolatban levő embereket, cégeket emlegettem!
Tudod mit szoktak mondani a modoros.blog.hu-ba illően: Ha nagy leszek, megnövök! :)
Szóval many thanks for all!

Endoril · http://musicisforrichpeople.blogspot.com/ 2010.07.25. 14:26:50

Na ezen a Future Sound Of Bagod-on felvisítottam :)

Prophecy · http://www.grapeski.com/ 2010.07.25. 23:08:14

Nagyon Boldog szulinapot Syncopa!

Meg legalabb ugyanennyit :)

Janca Ákos 2010.07.26. 23:57:42

Isten éltessen Benneteket és sok sikert az egész csapatnak! Ákos

G.t. (80 Strange Robots) · https://www.facebook.com/80StrangeRobots 2010.07.27. 21:40:33

Hejj!
Boldog szülinapot Syncopa!
Jó hogy vagytok!
Kívánom, hogy még sokáig legyetek!

Anyaaa · http://galeria.hu 2010.07.30. 19:13:59

@MidiTom: Őőő... hát akkor én most le is adnám az előjegyzésemet arra a bizonyos 20. szülinapira. Kinek kell szólni? :P

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2010.07.31. 09:35:53

A 20. születésnapi buli előkészítését egy kis stáb végzi. Rajtuk múlik, hogy milyen lesz a party hangulata, meg hogy lesz-e egyáltalán. A csapat tagjai: Barack Obama, Vlagyimir Putyin, Angela Merkel, David Cameron, Ven Csia-pao és Orbán Viktor.
Velük beszélj, hogy dolgozzanak rendesen, és iratkozz fel a listára!
süti beállítások módosítása