Kemény játék

Címkék: omega őrség sülyi péter

2010.08.15. 21:38

    Amikor a Sülyi Péterrel készített beszélgetés után hazafelé autóztam az Őrségből, egy régi Omega szám járt az agyamban. Tudjátok, van az úgy, hogy az ember hall egy számot, az befészkel a fejébe, és akkor napokig vagy hetekig ott motoszkál. A "Kemény játékot"  pár nappal korábban hallottam valamilyen rádióban. A szövegre nagyjából emlékeztem még régről.  Az "Arc" című album megvan persze hagyományos LP-n, a szöveget pedig az Omega oldalán is meg lehet találni, sőt, akár le is lehet ott játszani a dalt. Az jutott eszembe, hogy Péter 1981-ben, amikor ezt a szöveget írta, látnokként vetítette elénk a mai, értelmetlen és ostoba csatározásokkal bőven telerakott korunkat.

    A számhoz még annyi adalék, hogy emlékszem, amikor annak idején megjelent a lemez, dög meleg nyári időben málnát szedtünk a bátyámmal a kertben. Felét a kis műanyag vödörbe, felét azonnali érzékszervi vizsgálatra. Az egyik kerítésláb tetején ott egyensúlyozott a kis piros Sanyo zsebrádió, amit még valami tanulmányi versenyen nyertem. A bátyámmal azon sápitoztunk, hogy itt szenvedünk a kertben a tüskés málnabokrok között, ahelyett, hogy jó minőségű felvételt csinálnánk a friss Omega albumról  bemutatott pár számról a jó hűvös, és kábelekkel gazdagon behálózott szobánkban. De hát a málna  finom volt, délután pedig bebicikliztem az egyik egerszegi boltba, ahol már meg tudtam venni a lemezt. Megállapítottuk, hogy ennek a Sülyinek tök jó szövegei vannak. Akkoriban még a frakcionált vákuumdesztillációs kolonna viselkedését leíró számítógépes modellek fabrikálása és az otthoni elektronikai barkácsolás kötötte le minden időmet, honnan is sejthettem volna, hogy egyszer majd személyesen is ismerni fogom őt, meg még sok mindenkit a magyar zenei szcénából.
    Így jött ki a lépés. Eggyel kevesebb olajfinomító, ellenben eggyel több hangszerbolt lett  az országban. :)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr582224112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haasz Andras · http://www.reasonbanks.com 2010.09.05. 21:43:52

"Eggyel kevesebb olajfinomító, ellenben eggyel több hangszerbolt lett az országban."

Azt hiszem, jól jártunk! :)
süti beállítások módosítása