HW szekvencer teszt :)

Címkék: metál vintage szekvencer

2010.08.21. 13:58

    Cégünk jelenleg Dalmáciában végez tudományos kutatást. A projekt célja a kabócák hangkeltésének pontos megismerése, sampling anyagok gyűjtése, a hangkeltés matematikai modelljének kidolgozása, továbbá a koraesti tengermorajlás hangjának spektrális értékelése speciális FFT algoritmusok segítségével.
    Félretéve a hülyeséget: nyaralunk. A hír ügyfélkörünk egy részét traumásan érintette, mert hozzászoktak, hogy valamilyen módon mindig tartottuk a frontot nyáron is, öt éve nem volt leállás. Az elmúlt igen keményen átgályázott időszak után azonban be kell valljuk, hogy nagyon elfáradtunk, és úgy döntöttem hogy felelevenítjük a korábban szokásos nyári közös turnékat, amikor egy kicsit kitisztult fejjel, a napi robot épp égető gondjaitól némileg elvonatkoztatva meg tudjuk beszélni a dolgainkat. Ilyenkor igazából nem sokat nyomasztom a kollégáimat a szakmai nyavalyákkal, van belőlük elég  az év maradék 360 napján is. Azt azonban nem tilthatom meg nekik, hogy zenei érdeklődésüket kielégítsék a vakáció alatt is.

A minap átruccantunk Primostenbe, ami egy kedves kis dalmát városka:

    A kisváros tele van mindenféle galériával, bigyóbolttal, a különféle kávézók, vendéglők, fagylaltozók és egyéb vendéglátóipari egységek pedig háromdimenziós szövedéket alkotnak, melyből a turista elég nehezen tud kiszabadulni. Ja, ha tehetitek, yachttal menjetek, mert a kikötőben mindig van szabad hely, a parkolás viszont krimi. A városkában találtunk rá a "Gallery Art of Metal"  nevezetű boltocskára, aminek már a portálja is azt sugallja, hogy a metál zene kedvelői valószínűleg új dimenziókat fedezhetnek fel fémesség tekintetében, ha ide betérnek.
   Az üzletben mindenféle kiállított tárgy fémből,  leginkább acélból készült. Van itt minden: járművek, épületek, szobrok, használati tárgyak, funkció nélküli izék, művészi alkotások és giccsek, jópofa, meghökkentő és bizarr alkotások. Egy biztos, hogy a művészek (vagy gyártók, ki hogy nevezi őket) nem voltak híján ötletességnek és szellemességnek. Találtunk jó néhány zenei tárgyú portékát is, például ezeket itt:

 

 

 

 

 

 

Van itt kérem hatlapfejű gitáros és metál DJ, de készítettem egy csomó képet dobosról, énekesről és énekesnőről, harmonikásról, meg mindenféle egyéb zenész szerzetről is. A dizájnerek tehát igencsak fontosnak tartották a zenei világ megjelenítését :)

Kicsit tovább sétálva a kacatboltok között Gyuri kollégám fia, Zoli bukkant a következő csemegére. Igazi hardver szekvencer gyűjtemény. Nincs operációs rendszer, sem floppy, sem pendrive. Nincs fagyás, a tempó szabadon választható, szóval nagyon fejlett technológiát képviselnek. Vintage, mint az állat. Az kicsit aggasztott, hogy nem volt rajtuk hologramos MAHASZ matrica, azért gyorsan leállítottam a kísérletezést velük :)
  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr152237124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyaaa · http://galeria.hu 2010.08.21. 22:58:30

Ollé! De kék az a tenger ott, ejnye! ;) Remélem, keményen dolgoztok! :P
\m/ - METÁL-bazár ott van! :DDD
süti beállítások módosítása