Őskövületek

Címkék: frankfurt namm show messe zenei vásár

2011.01.12. 19:37

    Miközben a zenei világ a januári NAMM Shown bejelentésre váró újdonságokat sasolja ezerrel, ránéztem azért a Frankfurti Vásár oldalára is, hogy mire számíthatunk vajon majd Európában?
     A sorrend mindig ez. Először Anaheim, Kalifornia. Itt elsősorban a szűk zenei szakma és a kereskedők ismerkednek a gyárak legújabb termékeivel, majd 2-3 hónappal később Frankfurtban már a nagyközönség számára is láthatóak, foghatóak, és persze hallhatóak az új modellek. Rendszerint ez alatt a pár hónap alatt is még növekszik az újdonságok köre, és azt is megfigyelhetjük, hogy az anaheimi tapasztalatok birtokában gyakran némileg módosított, fejlesztett termékek kerülnek már Frankfurtban elénk.
     No, de a lényeg az, hogy igen jót mulattam az idei vásár teaserén. (ha rámentek, csak egyszer játszódik le). Szimbolikus, hogy az űrhajósok egy kihalt bolygón megkövült hangszereket találnak :) Nyilván a "számítógép kinyírja a valódi hangszereket!" szlogenre rezonál ez a látomás. Tudjuk, hogy a hajdan óriási Messe mostanában már erősen összement, és a "hagyományos" hangszereket bemutató szerepe jelentősen csökkent, részben a szoftverek eluralkodása, részben a gazdasági válság, részben pedig az Internet térhódítása miatt. Erről már tavaly is írtam. Most azonban lassanként kezd kikászálódni a zeneipar a mély kátyúból, és bízunk abban, hogy Frankfurtban ismét bőven lesz bemutatni-, illetve néznivaló. Ja, és talán nem kell még pár évig attól tartani, hogy a hagyományos zenei eszközöket, hangszereket már csak kövületként láthatjuk viszont. Azt gondolom, hogy amíg a zenei ipar és showtechnika legnagyobb vásárának rendezői ilyen poénra veszik a dolgot, addig talán nincs mitől félnünk :)
    Egyelőre még a téli NAMM Show újdonságait csemegézzük, ezekről a Syncopa Fórumban számolunk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr582579586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2011.01.26. 13:52:21

"pc megöli a vasakat..."
Azért vannak még a bástyákon védők! Láttátok már mit művelt a Clavia a Stage2-ben! Nem az a szoftveres hajlandóságú cég ők, de mondhatnám a steroidokkal újraélesztett Kurzweilt is! :)
süti beállítások módosítása