Majdnem egy évvel ezelőtt mutattam meg a blogban Maksa Zoli agyas Dobsuli videóját. Tény az, hogy nagyon népszerű lett ismét a dob, és sokan próbálkoznak tanárral vagy saját kútfőből dobolni tanulni. Már kifejtettem párszor, hogy erősen a szaktanárok pártján állok mindenféle hangszeres játék elsajátítása terén. Ami viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne igen nagy hasznát venni különféle interaktív tréner programoknak, vagy akár videón dokumentált leckéknek.
    Múltkor a kanizsai koncertlátogatásról szóló bejegyzésemben nem írtam, de Németh Feri természetesen tanít is dobolni. Nemrég megjelent egy iPhone-on, iPod Touch-on illetve iPad-en futó Drum School app, ami igen praktikus lehet a dobosoknak, hiszen a "gyakorló készüléket" bármikor előszedhetik, követhetik a leckéket, megnézhetik a hozzájuk tartozó kiegészítő anyagokat. Ráadásul ugye történhet ez a villamoson, buszon, vonaton, vagy a dobszerkó mellett, ahol aztán tényleges gyakorlásra is mód nyílik. A program 250 groove-ot és 64 leckét tartalmaz, és nagyon sok információt ad, nem csak a kezdő dobosok tanulmányozhatják nagy haszonnal.
    A program az App Store-ban szerezhető be, nem egészen 5 USD áron. Azt hiszem, a gondosan összeszerkesztett, szemléletes és szakmailag kiváló programért ez nem pénz, és akár azok is sokat tanulhatnak belőle, akik nem dobosok.
    A kezelőfelületről és a módszerről ebben a videóban kaphatunk egy kis bemutatót:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr432650404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása