MIDI USB Host

Címkék: usb kenton midi keyboard

2011.05.31. 17:42

    Időnként a blogokhoz fűzött kommentekből is fontos információk derülnek ki. Most például a Midi.blog.hu - t nézegettem, amikor feltűnt _kolléga_ egy hozzászólása, ami válasz volt egy korábban feltett kérdésre. A gyakorlatban már korábban felmerült az a kérdés, hogy mi van, ha az embernek csak USB csatlakozással ellátott midi keyboardja, szintije vagy zongorája van, és ezzel szeretne hagyományos midi készüléket meghajtani? Eddig az volt a válasz, hogy mindenképpen rá kell kötni egy számítógépre, mégpedig olyanra, amin van egy működő rendes midi out port, továbbá valamilyen szoftver, ami képes átroutolni a midi jelfolyamot.
   Az említett hozzászólás a Kenton cég honlapjára irányít bennünket, ahol az újdonságok között feltűnik ez a kütyü, megoldást ígérve a PC nélküli USB - midi jelfolyamra. Sokan azt gondolták, hogy ez egyszerűen forrasztópáka és dugók kérdése. Egy korábbi cikkben leírtam, hogy az USB host eszközök és a midi OUT közt használt "USB midi" kábel is intelligens eszköz, ez pedig még komplikáltabb dolog. Itt ez az eszköz maga az USB host kontroller, tehát ide megy az USB kábel laposabb vége ("A" típus), a négyzet alakú ("B" típus) pedig a vezérlőbillentyűbe. Mivel vannak olyan készülékek, melyeket az USB táplál, gondoskodtak arról, hogy a szükséges (maximum 500mA) tápáram is előálljon ezek számára.
    Az interfész a gyár szerint "Available soon", vagyis hamarosan piacra kerül. Az ára is nyilván akkor lesz publikus. A Kenton eszközök persze nem szoktak túlságosan olcsók lenni, de akinek például színpadra kell, az hasznosnak fogja érezni egy laptop hurcolásához képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr472946577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása