A kultúra nem kolonc

Címkék: kultúra ének zeneoktatás

2011.06.05. 19:59

Rádióinterjú Tokody Ilonával


A minap a Kossuthon elhangzott riporthoz nem fűzök semmiféle kommentárt. A művésznőről több helyen, például itt találhatunk életrajzi információkat.

Viszont a rádió műsorai nem mindig linkelhetők be, ezt például csak közvetett módon tudom leírni, de megéri ezt a pár lépést megtenni.

1. Kattintsatok a MR1 Kossuth hangtárának 2011. június 3-át tartalmazó linkjére!
2. A megnyíló ablakban a felsorolt műsorok között 14:05-ös kezdéssel találjátok az "Arcvonások" adásában az interjút. Az egérrel a sorra rálépve beugrik a kis piros "lejátszás" nyilat szimbolizáló háromszög, katt, és már szól is!
     Ja, páran kiakadtak, hogy hol zúzós elektronikus zenékről meg a hangszereikről, hol rocker gitár megoldásokról írogatok, máskor meg műszaki eszmefuttatások, youtubos baromságok vannak a blogban klasszikus zenei anyagokkal keverve. Egyik cikkben friss infók a legújabb technológiákról, a másikban nosztalgiázás. Néhányan nem tudják hova tenni a dolgot.
    Nem baj! A Bitzenede ilyen :)
    A zenészek nagy része borzasztó nyitott ember, éppen azért is élvezem a társaságukat. Szinte minden ismerősöm megpróbálkozott már több műfajban is, és sohasem vált a kirándulás a kárukra. A csoda pont abban rejlik, hogy a 12 hangból, a hangszerekből és az énekhangból mi minden alakult ki Bachtól a Kraftwerken át mondjuk Lady Gagáig. Lehet ebből a hatalmas zenei termésből sok mindent szeretni és utálni, de attól még mind zene, és a gyökerek azonosak. 
    A fenti interjút is ennek a jegyében osztom meg veletek. Különösen a vége felé elhangzó gondolatok nagyon hangsúlyosak manapság.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr332959883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prophecy · http://www.grapeski.com/ 2011.06.05. 23:02:29

Nagyon jokat mondott a muveszno... Igazabol felhangositotta a gondolataim :)

djuice 2011.06.08. 03:02:27

rádiós cuccok leszedéséhez egy kis olvasnivaló, aki hozzám hasonlóan szeret archiválni (és nem mellesleg utálja a bunkó rendszergazdák és weblapkészítők "mindent csak online!" hozzáállását, amit kedvük kénye szerint akkor törölnek amikor nekik tetszik...)

probafulkeplusz.blogspot.com/2011/01/mr-radio-stream.html
süti beállítások módosítása