Volt egy nagyszerű szlovák (akkoriban még csehszlovák) banda. A Collegium Musicum nevét ma már inkább csak az idősebb korosztály ismeri, pedig csináltak néhány koncertet mostanában is. A zenekar felállása az idők során sokat változott, leginkább ez a táblázat igazít el bennünket abban, hogy kik mikor fordultak meg a bandában. A zenekar emblematikus tagja Marian Varga, a többiek pedig hosszabb-rövidebb ideig együtt muzsikáltak vele, volt, aki többször is visszatért. Róla magyar nyelvű információkat a Wikipedián találhatunk.
    A '70-es évek elején még az Omegával is koncerteztek együtt. Nekem a régi lemezeket sikerült részben megvásárolni, részben szalagra venni, de a zenekar későbbi dolgairól már nem sokat tudok. A Collegium Musicum számomra az egyik kedvenc volt abban az időszakban, mikor a szalagjaimat Nice, ELP, Pink Floyd, Colosseum, YES, Genesis és hasonló zenékkel raktam tele.
     Néhány videót találunk ja Youtube-on a korai időszakból is. Aki szereti ezt a stílust, annak javaslom, hogy az összeset nézze meg, mert szeretni fogja őket mind!
 

     Itt pedig még egy szóló anyag Marian Vargával. A címe: Virágom :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr693017045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása