Aki valamennyire is foglalkozott fizikával, az tudja, hogy e tudomány bármelyik részterületébe kicsikét is behatolva mindjárt találkozunk olyan emberekkel, akik a "Grand Unified Theory"-t, röviden GUT-ot kutatják, vagy ettől várják a megváltást. Az lenne a lényeg, hogy valamilyen módon egységes elméleti szerkezetbe foglalják a fizikai kölcsönhatásokat, és kidolgozzák az ehhez szükséges matematikai apparátust. Tulajdonképpen az LHC-ben is ennek érdekében ütköztetnek hatalmas energiával részecskéket, illetve barkácsolnak sokak szerint sutyiban fekete lyukakat.

    De hogy jön egy laza zenei blogba az elméleti fizika? Nos, úgy, hogy a zeneipar egyes szereplői is valamiféle Nagy Egyesítésen munkálkodnak már évek óta. A tőkeerős nagy cégek sorban bezabálják a jó nevű, sikeres, de kisebb márkákat. Aztán, hogy ezután mi lesz, az már egy érdekes történet. A témáról a Syncopa Fórumban régebben már nyitottam egy topicot Megveszi az IZÉ a BIGYÓT címmel. Az eddigi tapasztalataink szinte kizárólag rosszak voltak, tehát az ilyen bekebelezős cégegyesítések után a kisebb cég családias, gyors és precíz supportja többnyire hivatalos és nagyon lassú e-mailezéssé változott, ami arra volt jó, hogy amíg az ember a hivatalos álláspontra várt, addig a haveroktól meg a netes fórumokból kibányászta az igazságot. 

Az AVID nevű megavízfej most, húsvétkor tartotta szükségesnek hírlevélben szétküldeni, hogy április 12-től teljes mértékben bedarálja a Digidesign-t, olyannyira, hogy a cég neve is megszűnik. A Digidesign, a legendás ProTools rendszerek gyártója már jó ideje az AVID csoportba tartozott, de azért önálló karaktere volt. A hírlevélből megtudhatjuk, hogy az M-Audio, bár termék névként megmarad, szintén az AVID weboldalán keresztül lesz elérhető. Hasonlóan a Sibeliushoz. Utóbbit nem régen kajálta be az AVID, és katasztrofálisan rosszul sikerült a logisztika átszervezése. Ezt jól megszívtuk mi is, meg a vevőink is, akik az elmúlt hónapokban hiába várták megrendelt szoftvereiket. Talán most már majd helyreáll a rendszer, és működőképes lesz a support is újra, mert ezekhez a termékekhez ugyebár ez elengedhetetlen. Hogy a tervezett átalakítások miféle változásokat eredményeznek majd a kereskedelmi rendszerben, árakban, egyebekben, az a jövő kérdése. Mást nem tehetünk, mint figyeljük, hogy mi történik az említett márkák körül, és bizakodunk abban, hogy jól bevált és bevezetett dolgok nem tűnnek el a piacról.

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr461894938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása