A hazai elektronikus zenei közéletben sokan ismerik stro-B - t, akinek polgári neve Horváth Róbert. Robival az ismeretségünk kábé ezer évre tekint vissza. Azok közé a gyerekek közé tartozott, akik a hangszerbemutatókon és a kapcsolódó koncerteken mindig ott voltak, kipróbálták az összes kütyüt, informálódtak és begyűjtötték az érdekesnek tűnő hangszerek szórólapjait. Akkoriban - a '90-es évek közepén - Egerszegen eléggé pezsgő zenei élet volt, és egy csomó lelkes fiatal ismerkedett az elektronikus zene lehetőségeivel. Ezek a srácok, így Robi is, rendszeresen kijárogattak hozzánk az üzletbe, láthattuk tehát zenei fejlődésüket, stílusviláguk alakulását. Hamar kiderült, hogy Robival sok mindenben közös hullámhosszon vagyunk, talán a mindkettőnkben megbúvó vegyészi háttér miatt is. (Jó, nem degradálom mezei vegyésszé, ő a gyógyszerbizniszben keresi a kenyerét :) ) 
    A zenélésnek, zeneszerkesztésnek, dj-zésnek sok módozatát kipróbálta, és számomra nagyon imponál, hogy megpróbál minden területen minőségi dolgokat produkálni. Először élőben a szépemlékű Villanyweekenden hallhattuk. Azóta sok remixet készített, és el lehet mondani, hogy jó stílusérzékkel nyúl hozzá a zenékhez. Szívesen alkalmaz érdekes és eredeti megoldásokat, szóval jó dolgok jönnek ki a keze alól. Aztán jöttek az egyetemi évek, meló, egyebek, és kicsit visszaszorult a zenélés, de mostanában sokan rugdosták szegényt, hogy nem kéne azért leállni a zenével. A rugdosásban mi is élen jártunk. Nem szívesen nézi az ember, amikor tehetséges arcok leállnak az alkotással.
    Újabban ismét erőteljesen dolgozik a zenei területen is. Elindította a blogját, ami rendkívül érdekes, mivel bepillantást enged a műhelymunkákba, a zenék megszületésének folyamatába is. Másrészt ez a blog amolyan lifestyle-blog is, vagyis elég sok információt megtudhatunk Robi kedvenc időtöltéseiről is. Már rég elhatároztuk, hogy a két blog erőteljesen működjön együtt. Van egy csomó jó elképzelésünk, amit remélhetőleg közösen végig is tudunk vinni annak ellenére, hogy azért nyilvánvalóan neki sem, és nekem sem a blogszerkesztgetés a fő tevékenységünk.
    Most végre közzé tudom tenni a George Smoog "Blackstar" és a Kocsmazaj "Szeretni volna jó" remixe megjelenése kapcsán felvett beszélgetés erősen megrövidített változatát két részletben. 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr672047423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampokez 2010.06.06. 17:24:12

Igen-igen. Sajnos a mai Clubbok már nem a jó zenéről, hanem a szponzorált slágerlistákról szólnak...
Az emberek?? Azok pedig nem tudják mi a zene, csak azt ismerik és fogadják el, amit a rádiókban rájuk zúdítanak.

stro-B · http://www.stro-b.com 2011.02.10. 11:23:04

Na, akkor álljon itt egy remek cikk, ami egyben a videóban kissé burkoltan megfogalmazott véleményemet nagyon jól tükrözi: www.dj.co.hu/a-dj-szovetseg-szerint-meg-mindig-barany-es-naksiek-a-szakma-csucsa/
Többek között erre értettem azt, hogy "belterjes" a szakma...

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2011.02.10. 13:03:00

Még szerencse, hogy ilyen pezsgő a DJ-világ idehaza :)
süti beállítások módosítása