Effektek karácsonya

Címkék: effekt kix

2010.12.23. 17:15

    Mint évek óta mindig, az idei karácsony is a legbrutálisabb erőpróba számunkra. Pár hét alatt kellene lebonyolítani éves forgalmunk 35-40%-át. Persze, nincs az az üzlet, ami erre értelmes módon képes lenne berendezkedni, és ilyenkor mi is már eszméletlenül kimerültek vagyunk vagyunk. Ürülnek a nagyker raktárak, egyre több az ideges kuncsaft, a szállítmányozók nem bírják teljesíteni a megbízásokat. A KIX soha nem látott csúcsokban, mi pedig apró darabokra szétesve. Bedöglik a számítógép, nem bírja a sok nyomtatást a printer, akadozik a net. A megválaszolatlan emailek brutális halmazban, de az íróasztalon is egyre csak gyűlnek a cetlik.
    Mondhatjátok persze, hogy örüljünk, megy a bót. Az ám, csak hogy erre a rövidke szezonra nem  lehet a céget optimalizálni, képtelenek vagyunk a magunktól elvárt színvonalon megfelelni az igényeknek. Robot üzemmódban vagyunk, aztán tesszük a dolgunkat, ahogy bírjuk. 
     A megnövekedett forgalom és KIX okai között csak egy a közelgő karácsony. Ennél többet nyom a latban egyik nemzeti jellegzetességünk, a közintézmények év végi parája. Tudjátok, egész évben brutális megszorításokkal működnek, aztán év végén kiderül, hogy maradt még pár morzsa a fenntartó kasszájában. Ilyenkor tehát, december utolsó napjaiban előveszik a teljes évre tervezett beszerzések listáját, és vészbíróságot ülnek. A számtalan szükséges tétel közül kicsemegézik azt a párat, aminek a megvásárlása halaszthatatlan, és azokat ugye most azonnal meg kell venni. Igen ám, de a legtöbb esetben ennek még át kell mennie pályáztatáson, közbeszerzésen, de legalábbis árajánlatok bekérésén. Mi, kereskedők tehát ebben az időszakban üveges szemekkel meredünk a monitorra és verjük a billentyűzetet, adunk ki egy halom árajánlatot, melyeknek persze csak egy csekély hányada realizálódik. De ami realizálódik, annak a tartalmát a fénysebesség többszörösével kell leszállítani. Amikor persze a stabil nagyker partnereink raktárai nagyrészt már konganak az ürességtől, és semmi sem úgy működik, mint az év "normális" részében.
     Az egész fenti magyarázkodással tulajdonképpen azoktól szeretnék elnézést kérni, akik az elmúlt hetekben engem csak rohangáló, vagy a PC mögé begubózott állapotban leltek, és nem bírtak velem értelmes mondatokat váltani. Persze, minden őrület lecsillapodik egyszer, és ismét a szakmával foglalkozhatok. Mert sajnos a bürokráciával igen csak hadilábon állok, és sokkal -inkább a zenei elektronika szakmai közegében tudok lubickolni. Ez a mai marketing-orientált világban súlyos gond nálam, de valamilyen szinten ugye mindannyian fogyatékosok vagyunk :)
     No, lényeg a lényeg, itt a karácsony! Mindenkinek békés, boldog, jó zenékkel és inspiráló hangszerekkel bőséggel ellátott, szeretetben megélt ünnepeket kívánok!
 

     Tóth Csaba, a Rolandee igazgatója küldte az alábbi vidám linket, ahol BOSS effektek karácsonyoznak szemmel láthatóan  jó hangulatban: 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitzenede.blog.hu/api/trackback/id/tr482535057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása